Sushi jest potrawą wywodzącą się z kuchni japońskiej, która cieszy się w Polsce rosnącą popularnością. Przybywa w naszym kraju liczba...
Kuchnia azjatycka
Sushi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni japońskiej, które zdobyło serca smakoszy na całym świecie. To połączenie delikatnego ryżu,...
Grzyby shitake to popularny dodatek do wielu potraw kuchni azjatyckiej, która w ostatnim czasie cieszy się w Polsce wielką popularnością....
Tradycyjnie pieczony makowiec ma swoich zwolenników, ale warto też się przełamać i wziąć na warsztat makowiec japoński – choć brzmi...
Kasza jaglana ma dużą zawartość minerałów, zwłaszcza cynku, manganu, magnezu, selenu, żelaza, potasu i miedzi. Dzięki temu ma właściwości zasadotwórcze....
Kuchnia japońska zdobyła uznanie dzięki oryginalnym potrawom oraz produktom, które mają rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie. Jednym z nich jest...
Tajlandia, jako kraj nader egzotyczny, stanowi miejsce docelowe milionów turystów z całego świata, pragnących doświadczyć piękna natury i niezwykłych krajobrazów...