Do przygotowania tych chrupiących wrapów potrzebne nam będą następujące składniki: 4 duże tortille, 400-425 g filetów z kurczaka, 1 czerwona...
Kuchnia europejska
Kotlety rybne to przysmak jakich mało. Posmakują zwłaszcza tym osobom, które przepadają za nadmorskimi specjałami. Są miękkie, soczyste i chrupiące,...
W naszej polskiej tradycji nie da się urządzić większego święta (a szczególnie wieczerzy wigilijnej) bez obecnego na stole śledzia. Śledź...
Wiele osób zastanawia, się jak je, się za morzem. Wiele osób nie mogło jeszcze spróbować dań klasycznych w kuchni norweskiej....
Dunkierka leżąca w Północnej Francji, była w 2013 roku Regionalną Stolicą Kultury. Przyciąga turystów bogatym programem kulturalnym, dobrymi restauracjami i...
Gruzja to kulinarny raj, który zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Nie sposób nie zachwycić się doborem przypraw i unikalnym smakiem...
Wyspa Mykonos należy do Archipelagu Cyklady na Morzu Egejskim. Na tle wszystkich greckich wysp, jest ona najbardziej otwarta na lesbijki...
Praktycznie jak wszędzie na świecie, w poszukiwaniu najlepszych potraw kuchni bułgarskiej należałoby prześledzić codzienną trasę rdzennych mieszkańców nadmorskich kurortów. Tam,...
Zastanawiałeś się, skąd bierze się doskonały smak spaghetti z włoskiej restauracji? Cała tajemnica tkwi w sosie, który przygotowywany jest z...
Zapraszamy do zapoznania się z kulinarnym słowniczkiem, który może okazać się niezbędny jeśli wybieramy się do Włoch, aby tam korzystać...